Over de auteurs

Nieske Vergunst en Bennie Mols
Nieske Vergunst en Bennie Mols (Foto: Harold van de Kamp)

Bennie Mols

Bennie Mols is als wetenschapsjournalist gespecialiseerd in robots, kunstmatige intelligentie en het menselijk brein. Hij studeerde natuurkunde en filosofie en promoveerde in de natuurkunde. Eerder publiceerde hij onder andere Turings Tango, dat in 2016 werd gekozen als een van de ‘must-read’-boeken op het terrein van Kunstmatige Intelligentie in het Financieele Dagblad.

De pers over Turings Tango:

– ‘Het knappe aan Turings Tango is dat het tegelijk buitengewoon leerzaam is over de technische ontwikkelingen, als een goedgeschreven tirade tegen doordravende techneuten.’ (De Volkskrant)
– ‘Turings Tango is een heerlijk en hype-vrij boek, iets wat lang niet vanzelfsprekend is als het over kunstmatige intelligentie gaat.’ (Het Financieele Dagblad)
– ‘Mols verweeft spelenderwijs harde feiten en heldere gedachten.’ (De Standaard)

Nieske Vergunst

Nieske Vergunst studeerde Cognitieve Kunstmatige Intelligentie, promoveerde in de informatica en werkt als wetenschapsvoorlichter aan de Universiteit Utrecht. Ze verzamelt robots en blogt op LadyGeek.nl over o.a. wetenschap en techniek. In 2016 verscheen haar boek Oorlogsbrieven, een indringend portret van een Nederlandse familie tijdens de Hongerwinter op basis van ruim honderd brieven.

De pers over Oorlogsbrieven:

– ‘Een welkome en representatieve aanvulling op het historisch onderzoek.’ (NRC Weekend)
– ‘Wat aangrijpend is, is dat je het gaandeweg naarder en grimmiger ziet worden. Je ziet het gebeuren.’ (Suzanne Bosman, EenVandaag)
– ‘Een unieke verzameling brieven. Erg interessant en spannend, en zeker onbekend en origineel.’ (Herman Pleij)